BEVEZETŐ
Biblia és szexualitás 

par.jpg (26412 bytes) 

Az itt található tantételeket egyetlen könyvre – a Bibliára, a teljes evangéliumra alapozom. Reményeim szerint az itt olvasottak új lendületet, pezsgést és kreativitást visznek az esetleg ellaposodó házaséletedbe. A Bibliában található „receptek” valószínűleg felébresztik majd a fantáziádat az erotikára és fellobbantják benned a szenvedély lángját a hitvesed iránt. A Biblia az élet minden területén útmutatást nyújtó fantasztikus könyv! Ebben a műben megtalálhatod a legkreatívabb szexuális tanácsokat, amelyeket az emberiség kezdettől fogva alkalmaz. Ha még nem lenne belőle az otthonodban, gyorsan vásárolj egyet! Én a tantételekben általában a református Bibliából idézek, de ha a jobb megértés érdekében más, előnyösebb fordítást használnék, azt az adott helyen jelezni fogom.

A Biblia az a könyv, amelyből a keresztény ember az élete minden területén – így a szexualitással kapcsolatban is – iránymutatást, tanácsot, segítséget kaphat. Hiszen ennek Szerzője teremtett minket, és Ő tudja csak igazán, hogyan működik az ember hármas egysége: a testünk, a lelkünk és a szellemünk. Amit a világban tapasztalunk, az csak elmosódott árnyképe annak, amit Isten eredetileg eltervezett a teremtményei számára. Ezért is gyümölcsöző tanulmányozni az Írást! Rá fogsz bukkanni olyan dolgokra, amelyek eddig el voltak rejtve előled, illetve, amelyeket eddig még soha nem vettél észre.

Isten szexuális lénynek teremtette az embert, ezért ezt a témakört nem szabadna a szőnyeg alá söpörni, agyonhallgatni. A BIBLIKUS NÁSZ weboldalon ízlésesen, bibliai megvilágításban szeretném a Kedves Olvasó elé tárni a szexualitással kapcsolatos témaköröket. A legtöbb ember ugyanis nincs tisztában azzal, hogy mi Isten álláspontja a testiséggel kapcsolatban. Az Énekek éneke egy házaspár – Salamon és Szulamit – intim életén keresztül mutatja be a házasélet gyönyöreit. Emellett számos igevers ad még útmutatást a házassággal, testi szerelemmel kapcsolatban.

Jómagam protestáns lelkész vagyok, és több évtizedes, boldog házasságra tekinthetek vissza. Nagyon kérlek, ne a személyem kiléte érdekeljen. Nem az a fontos, hogy ki rejtőzik a sorok mögött, hanem inkább arra összpontosíts, mit üzen a témában Isten a számodra. Kérlek, hogy a tantételekben foglaltakat ellenőrizd le a saját Bibliádból. Általánosságban is tanácsolom, hogy mindent vizsgálj meg a Biblia tükrében, ha nem szeretnél megtévesztett lenni.

Kérem a Mindenhatót, hogy az itt közreadott tantételek olvasásakor érintse meg a jelenléte a szívedet, és az Ő áldása, bölcsessége teremjen kijelentést, megértést benned. Hiszem, hogy mindennek koronájaként áttörés lesz a házasságodban!

 

Köszönöm a megtisztelő figyelmedet:

Parókus 

Kelt: 2007. november

 

 www.biblikusnasz.club.hu